“De keuze van de locatie, het aantal beelden, de samenstelling van de tentoonstelling, het is allemaal perfect in balans. Willen jullie dit een jaarlijks terugkerende tentoonstelling laten zijn, verander dan niets aan het concept, chapeau.”

Jan Teeuwisse, directeur Beelden aan ZeeOp het culturele vlak zitten wij niet bepaald stil. Zo is De Partij mede-initiator en sponsor bij Beelden in Leiden. Curator Feico Hoekstra selecteerde speciaal voor ons de kunstenaars van het eerste uur die tot hun recht kwamen op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Feico is o.a. nauw verbonden aan het museum Beelden aan Zee en staat garant voor een zorgvuldig samengestelde tentoonstelling.

Ons evenement
Vele sponsoren en vele, vele andere genodigden gaven acte de presence op de opening van deze eerste beeldententoonstelling. Plaats van handeling was de Lutherse Kerk, een voormalige schuilkerk en bijzondere ambiance aan deze schitterende gracht. Na en woord van dank door onze voorzitter Joque Mulder was het Leids burgemeester Henri Lenferink die de tentoonstelling voor geopend verklaarde. Echter niet voordat de vakbekwame jury, bestaande uit Peke Hofman (directeur Centrum Beeldende Kunst ‘s-Hertogenbosch), Jan Teeuwisse (directeur Museum Beelden aan Zee) en Jop Ubbens (juryvoorzitter, chairman Christie’s Amsterdam) de prijs voor het beste beeld uitreikte aan Marianne Lamerssen met haar ‘Parasiet’ hoog in de boom.  Een unaniem jurybesluit.